Team Jurist voor Fokkers

Team Jurist voor Fokkers

Linda Joosten

Mijn naam is Linda Joosten. Al vroeg wist ik dat ik rechten wilde sturen. Het was dat of naar de pabo, ondanks dat het mij nog steeds leuk lijkt om les te geven heb ik nooit spijt gehad van mijn keuze. Rechten zou het worden en zodoende begonnen bij Avans juridische Hogeschool te ‘s-Hertogenbosch. Na diverse stages bij een advocatenkantoor en een zorginstelling ben ik na mijn afstuderen gaan werken bij een financieel adviesbureau. Het bloed stroomt echter waar het niet stromen kan en zodoende ben ik snel verder gaan studeren aan de universiteit van Tilburg. Een bijzonder leerzame tijd, waarin ik naast de studie ook werkte bij een advocatenkantoor.

Tijdens en na het afronden van de studie ben ik een hele tijd juridisch medewerker geweest bij een advocatenkantoor. Hier heb ik de praktijk geleerd en weet ik wat voor bijzondere dingen mensen soms kunnen meemaken. Zowel hele positieve als minder positieve zaken zijn langsgekomen.

In de praktijk heb ik gezien dat veel mensen het waarderen als je in gewoon Nederlands juridische taal helder maakt. Het is vaak al lastig en emotioneel genoeg om met de situatie zelf om te gaan, laat staan er ook nog een juridische strijd over te voeren. Daarnaast is de stap naar een jurist of advocaat ook een hele grote.

Zelf ben ik meester in de rechten, maar geen advocaat. Dat maakt overigens voor de meeste procedures niet uit. In tegenstelling tot veel advocaten ben ik wel echt gespecialiseerd op het rechtsgebied en dat kunnen maar weinig juristen zeggen.

Dierenvriend

Daarnaast geef ik veel om dieren, om honden in het bijzonder. Waarbij ik ook de nodige uurtjes werkzaam ben als instructeur bij Hondenclub Kwispel (www.kwispel.club) die ik mede zelf heb opgericht. Vandaar ook de keuze om een specialisatie te kiezen met betrekking tot dierenrechten. De keuze om juist aan de kant van de fokker te willen staan is omdat deze vaak onterecht de schuld in de schoenen gestoken krijgen omdat het dier iets mankeert.

Als trotse eigenaar van twee Duitse Herders, weet ik als geen ander wat er allemaal kan gebeuren in het leven van een dier. De kennis over het fokken van honden heb ik opgedaan tijdens de fok van enkele nestjes van een goede vriendin, waar ik nauw bij betrokken was.

Mijn ambitie is om fokkers in normale taal te kunnen helpen, zonder te verzanden in moeilijk juridische taal. Zodoende bent u gegarandeerd op de hoogte van de ontwikkelingen in uw zaak in bewoordingen die u begrijpt

 

Rob Joosten

Pasfoto Rob joosten

Mijn taak binnen Team JvF is het beheren van de Facebookpagina, de websites en algemene administratieve werkzaamheden. Zodoende kunt u mij regelmatig tegenkomen via de messenger of per mail.