Kan JvF alleen overeenkomsten opstellen of mogen jullie ook rechtszaken doen?

Jurist voor Fokkers: Ook voor juridische bijstand bij juridische problemen.

Een van de opmerkingen op facebook van een hele tijd geleden was dat wij als “jurist” enkel overeenkomsten kunnen opstellen en dat we onze cliënten niet kunnen bijstaan in een juridische procedure. Dit berust ongetwijfeld op een misverstand.

Wij kunnen immers bij de meeste zaken u bijstaan bij juridische procedures. Dit is wel afhankelijk van enkele zaken. Zo mogen wij procederen bij schadevergoedingen tot een maximum bedrag. Dit zijn bedragen die bij fokkers nog nooit zijn voorgekomen, dus hierin zitten we goed. Maar over het algemeen kunnen we stellen dat Jurist voor Fokkers u zonder meer kan bijstaan bij juridische procedures.

Bij een hoger beroep moeten wij schakelen naar ons advocatenkantoor. Hoger beroepszaken is immers voorbehouden aan advocaten. Echter is hoger beroep bij veel zaken niet van toepassing. Hiervoor werken we samen met een vaste advocaat. Hiervoor gelden uiteraard andere tarieven dan onze eigen tarieven.

Uiteraard proberen wij de gang naar de rechter te voorkomen. Dit is immers kostbaar en levert niet altijd het gewenste resultaat op. Hoe zeker een zaak ook kan zijn, er is altijd kans dat een rechter anders beslist. Hierin zijn we altijd heel eerlijk en transparant. Gelukkig hebben we goede statistieken betreffende de gang naar de rechter. Dit is zeker ook omdat we niet naar de rechter gaan als we vooraf zien dat we geen kans zullen maken. Er zijn genoeg andere partijen die ongeacht de uitkomst de zaak aannemen. Zo willen wij niet handelen.

Pas als het echt niet anders kan, of u wordt zelf gedaagd dan zullen we ons maximaal inzetten om het recht te laten zegevieren.

Heeft u vragen?

info@juristvoorfokkersvangezelschapsdieren.nl